Blåa dar

Lira 2023-05-26 »
Snyggt arrangerad visjazz

Sydsvenskan 2023-05-13 »
Anders Bosons band gör ljusblå och läckert tillbakalutad jazz

Live Review – Anders Boson kvartett på Unity

Kulturbloggen Liverecension »
Trivsam romantisk stämning med udd – Anders Boson kvartett på Unity

KÄRLEKEN

Värmlands Folkblad »
”Jag kan inte påminna mig när jag senast hörde så finstämt ensemblespel, där alla totalt anammat den musikaliska grundidén.” (2021-02-11)

Orkesterjournalen »
”Med sin ljusa röst och lyriska trumpetspel är det förstås svårt att inte tänka på Chet Baker…” (2021-02-19)

Lira »
”Jag känner mig genast trygg när tonerna från Anders Boson Jazz ensemble börjar spridas från högtalarna och fylla mitt vardagsrum…” (2021-02-19)

Kulturbloggen »
”Romantisk juvel domineras av fräsch mjukjazz” (2021-02-13)

Ungmusik »
”Resultatet är vackert, melankoliskt och finstämt….” (2021-02-21)

NEW BEGINNINGS

Värmlands Folkblad »
Han är en lysande sångare, med en rak, ljus stämma som utan ansträngning rör sig mellan ballad och soul.. (2016-12-01)

DON’T LET ME GO

Värmlands Folkblad »
Boson har spelat trumpet med Fibes Oh, Fibes, men visar sig på solodebuten vara den felande länken mellan Chet Baker och Michael Franks. Eller vilka man nu ska välja bland alla associationer som det här utsökta albumet ger upphov till. (2010-06-11)
DN »
Man behöver bara höra några takter för att förstå att svensk popmusik fått en ny och helt unik röst. Ur det inledande åskregnet på debutplattan ”Don’t let me go” stiger Anders Boson, trumpetare i ­Fibes, Oh Fibes! fram till för två år sedan, som en mix av Chet Baker och Nina Ramsby. (2010-06-02)
Joyzine »
Det är bara att luta sig tillbaka och njuta. Det inledande ovädret i Anders Bosons Prelude ska absolut inte ses som en varning. Man är i mycket trygga händer. Han gungar med sin smekande klara röst och djupa melodier varsamt in en i en varm, melankolisk, men ändå väldigt tillfredsställande och vacker värld. (2010-06-10)
Dagensskiva.com »
Visst märks det att Anders Boson har sin bakgrund i jazzen. Den där omisskännliga svenska jazztonen, lätt vemodig och finstämt melodiös med bara ett uns folkton, är ständigt närvarande någonstans i bakgrunden fast polerad till en mer sober elegant variant. Dessutom får den dela på utrymmet med en lika stor del klassiskt popsnickeri. (2010-06-04)
SvD »
Fibes, Oh Fibes! och Sade är två relevanta referenser när man ska beskriva sångaren, trumpetaren och kompositören Anders Bosons finstämda debut. Fibbarna för att Boson ingått i gruppen, Sade för covern på hennes Love is stronger than pride. (2010-06-02)
Kristianstadsbladet »
Jag känner mig omfamnad av musiken, av den fantastiska rösten. Ömt kramad, rent av älskad. Anders Boson (före detta Fibes, Oh Fibes!) kommer nära, nära, han sjunger om kärlek på ett sätt så innerligt att jag kapitulerar totalt. (2010-05-26)
Gaffa »
Anders Boson blev medlem i Fibes, Oh Fibes när han studerade till jazzmusiker. Och när Fibes mer och mer går mot att renodla sitt popsound är det kanske naturligt att Anders söker sig tillbaka till de rötter han börjat odla.
GP »
Med Fibes Oh Fibes var Anders Boson förband till Lionel Richie och spelade på alla stora festivaler. Men han valde att kliva av poptåget för att satsa på sitt jazzprojekt. -Fibes Oh Fibes tog all tid, jag behövde få prova min egen grej, säger han. (2010-05-27)
Norran
Inledande stycket börjar med ljudet av regn. Det sätter stämningen direkt och gör klart att det här är en skiva för regniga dagar, som ofta är fallet med jazz. Eller jazz och jazz… (2010-05-27)